Blog

Hallo,
heb je de wettelijke
*

leeftijd om een glaasje te drinken?
*18+
 1. Foto's Somm Day 13 mei

  Op maandag 13 mei ontvingen we een bonte mix sommeliers in August Antwerp.

  Lees meer
 2. Foto's Spring Taste-in

  Vinetiq Spring Taste-in op 10, 11 en 12 mei in August Antwerp. Cool climate wijnen, fine food by Nick Bril en een unieke locatie. We hopen dat je een fantastische avond hebt beleefd met vele nieuwe ontdekkingen en smaakbommetjes. Nog aan het nagenieten? We begrijpen het. Doen wij ook trouwens. Neem dus zeker een kijkje in ons fotoalbum. 

  Lees meer
 3. Moezel Rieslings

  Zoet en zuur zijn twee termen die uit de gratie van de gemiddelde consument zijn gevallen. Suiker is public enemy number 1 geworden en wordt overal geband. En zuur is gewoon een woord dat slecht aanvoelt hoewel het van fundamenteel belang is om gebalanceerde wijnen te maken. Dus waarom al dat gedoe over die Moezel Rieslings?

  Lees meer
 4. Happy Wineyear 2019!

  2018 … wat een jaar! Een geweldig geëngageerd team lanceerde Vinetiq met een kwaliteitsvol portfolio van cool climate wijnen, die we nu aan particulieren verkopen in een splinternieuwe webshop én in de horeca aan sommeliers met goede smaak. Maar wat hebben we voor 2019 in petto?

  Lees meer
 5. Doe eens een blind tasting!

  Een blind tasting is het begin van iedere wijnkenner in wording. Blind proeven zet de zintuigen open, helpt je bewust te genieten, leert je kwaliteit waarderen én je echte smaak (niet beïnvloed door een etiket of een herkomst) te ontdekken. 

  Lees meer
 6. Cool climate wijnen een trend?

  De stempel van Vinetiq is cool climate wijnen. Je vindt ze over de hele wereld in koelere klimaten. Het is er koeler doordat ze op hoogte liggen, verder van de evenaar of omdat ze gekoeld worden door koudestromen in de oceanen. Cool things happen on the edge.

  Lees meer
 7. Wijn als cadeau?

  Wijn is altijd een dankbaar geschenk. Maar hoe zorg je er voor dat een wijnbox geen inspiratieloos cadeau is maar juist perfect beantwoordt aan de wensen van jouw gelukkige?  

  Lees meer
 8. Exclusieve orange wines

  Orange wines zijn hip en happening in de wijnwereld, atypisch maar de moeite om te ontdekken. Weingut Hannes Sabathi, gelegen in het Oostenrijkse Südsteiermark, presenteert ons twee uitzonderlijke ‘orange wines’.

  Lees meer
Pagina
Copyright Vinetiq 2018 ©